MENU
CLOSE

Still open and keeping the nation healthy. Free Delivery on orders over £25. Free delivery

WHAT iS KOMBUCHA?

Oké, ik luister.... Wat is dit spul?

Wat is Kombucha nu eigenlijk?

Oké, ik luister…. Wat is dit spul?

Kombucha is geen nieuwe trend. Het bestaat al langer dan dat je zou denken. Kombucha komt al meer dan 2000 jaar geleden voor in China en heeft een lange weg afgelegd, vooral in de afgelopen jaren – het wint sinds enige jaren aan populariteit. Kombucha wordt zeer geprezen om zijn probiotica die afkomstig zijn van het fermentatieproces; vergelijkbaar met die van zuurdesembrood, zuurkool, Kimchi, Miso en Tempeh. Maar we krijgen nog steeds veel vragen over onze zogenaamde ‘wonderdrank’. Zoals wat is kombucha? Waar is kombucha van gemaakt? Hoe smaakt kombucha? Hopelijk kunnen we ze hier allemaal beantwoorden.

Wat is Kombucha?

Kombucha bevat weinig suiker, is niet alcoholisch (nou ja, het bevat sporen, maar daar komen we later op terug) en het is geen doorsnee frisdrank. Dus we weten wat het niet is, maar…

Wat is het precies? Kombucha is de verbazingwekkende gefermenteerde frisdrank die we graag ambachtelijk op de goede ouderwetse manier brouwen – we houden vast aan het traditionele oosterse recept en fermenteren onze kombucha gedurende een aantal weken, waardoor de natuurlijk voorkomende organische zuren, vitamines, antioxidanten, enzymen en goede bacteriën tot stand komen. Je hebt misschien gehoord dat bij dit fermentatieproces een kleine hoeveelheid alcohol ontstaat, en je hebt het goed gehoord. Het creëert een sporenhoeveelheid, maar het is zo’n laag volume dat je niet snel dronken zult worden.

Waar is kombucha van gemaakt?

Dit is nog zo’n vraag die we vaker krijgen – heel vaak zelfs. Dus laat het ons eens proberen uit te leggen… Equinox Organic Kombucha is gemaakt van Chun Mee groene thee, ruwe rietsuiker en een levende cultuur, die ‘SCOBY’ genoemd wordt ofwel ‘Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast – voor als je een fan bent van wetenschappelijke dingen.

We gebruiken alleen gecertificeerd biologische ingrediënten en houden onze Kombucha rauw en ongepasteuriseerd, zodat we alle darmvriendelijke bacteriën behouden. We gebruiken nooit iets kunstmatigs omdat we niet willen dat onze drankjes nare dingen bevatten!

Wat doet Kombucha voor me?

Als je je afvraagt ​​wat kombucha doet, zul je blij zijn te horen dat Kombucha een welverdiende reputatie heeft voor lichaam en geest – het is ook bekend als de ‘Thee van onsterfelijkheid’. En hoewel we onsterfelijkheid natuurlijk niet kunnen garanderen, kunnen we je wel vertellen dat je het kunt beschouw als een gezonde kleine opkikker.

Kombucha is perfect als je probiotica aan je dieet wilt toevoegen. Het kan helpen om uw spijsvertering, immuniteit en uw opname van voedingsstoffen te verbeteren door de biodiversiteit in uw microbioom te vergroten. Hoe groter je darmbiodiversiteit, hoe beter je gezondheid, of je zou kunnen zeggen dat hoe meer goede dingen je in je lichaam stopt, hoe meer je uit het leven haalt. Gezond lichaam, gezonde geest, gezonde booch.

Hoe smaakt kombucha?

Er zijn nog steeds heel veel mensen die kombucha nog nooit hebben geprobeerd en die altijd vragen: ‘Hoe smaakt kombucha?’ En we zeggen altijd dat de beste manier om erachter te komen is om het zelf te proberen, want het is best lastig om te beschrijven! Maar we gaan het proberen – Equinox Kombucha heeft een zeer kenmerkende smaak – bruisend, geurig, fruitig en ongelooflijk lekker, het is heel anders dan andere frisdranken. Niet te zoet of zuur. Het is ook geweldig als mixer en de ultieme smaakervaring!

Dus, probeer het zelf – we dagen je uit! Bekijk hier ons assortiment heerlijke smaken.

Equinox Kombucha BRCGS Logo

Equinox Kombucha Joanna Southgate

“We werken heel hard om het juiste smaakprofiel te krijgen, zodat onze drankjes lekker, licht, verfrissend en gemakkelijk te drinken zijn. We willen niet dat het naar medicijn smaakt. We zijn er trots op een authentieke, levende, ambachtelijke kombucha te maken, niet een product gemaakt van concentraten zoals velen anderen doen.”


Joanna Southgate

Technical Manager

TOP