MENU
CLOSE

Still open and keeping the nation healthy. Free Delivery on orders over £25. Free delivery

Veel gestelde vragen

Equinox Kombucha is een biologisch gefermenteerd drankje gemaakt door groene thee en ongeraffineerde rietsuiker en met een kombucha-cultuur die een SCOBY wordt genoemd (symbiotische cultuur van bacteriën en gist). Het is een natuurlijk alternatief voor traditionele koolzuurhoudende dranken, maar bevat over het algemeen veel minder suiker. Kombucha wordt geclassificeerd als een gefermenteerd of gekweekt drankje en is vergelijkbaar met andere voedingsmiddelen zoals kefir, zuurkool of zuurdesem, omdat het een startercultuur vereist om het fermentatieproces te starten.
Onze kombucha is gefermenteerd, wat betekent dat het drankje temperatuurgevoelig kan zijn. Levende Kombucha wordt het beste gekoeld bewaard. Gekoeld smaakt het ook het lekkerst! De koelkast is de beste plek om je kombucha te bewaren om te voorkomen dat het gistingsproces in de fles doorgaat. Bewaar uw kombucha niet bij warme temperaturen, vooral niet voor lange tijd (enkele weken of maanden), omdat dit verdere gisting, smaakverlies en mogelijk drukopbouw in de fles kan veroorzaken. Het is volkomen veilig dat onze Kombucha tijdens het transport een paar dagen buiten de koelkast staat, dus maak je geen zorgen dat de goede bacteriën worden geschaad.

Een klein beetje. Het grootste deel van de cafeïne wordt op natuurlijke wijze verwijderd door het fermentatieproces, waardoor er 2,7 mg per 100 ml kombucha overblijft, wat overeenkomt met ongeveer 7,43 mg per flesje (275 ml). Ter vergelijking: 275 ml groene thee bevat ongeveer 40 mg en dezelfde hoeveelheid aan koffie heeft ongeveer 110 mg cafeïne.

Er zijn hier geen vaste regels, maar we raden u aan rekening te houden met de voedingswaarde die bij uw dieet past. Wij bij Equinox HQ hebben er meestal 1 of 2 per dag!

Elke smaak varieert enigszins, maar gemiddeld is het suikergehalte ongeveer 3 g per 100 ml. Alle sacharose wordt tijdens het fermentatieproces afgebroken tot fructose en glucose.

Ongeveer 15 kcal per 100 ml (40 kcal per fles), raadpleeg de individuele smaak voor de precieze calorische inhoud.

Nee, onze fabriek en drankjes zijn 100% glutenvrij. Geen van onze ingrediënten heeft vulstoffen of bindmiddelen, dus u kunt er zeker van zijn dat er niets verborgen is in uw booch. Wat je op het etiket ziet, is precies wat erin zit.

Kombucha is een gefermenteerde drank en binnen het fermentatieproces ontstaat alcohol. De zeer kleine hoeveelheid alcohol is niet voldoende om het product als alcoholisch te categoriseren. Gemiddeld ligt dit percentage bij 0,5% of minder. Om dit in perspectief te plaatsen: vruchtensappen kunnen van nature rond 0,5% alcohol bevatten en azijn rond 0,2%

Als je zwanger bent en toch Kombucha zou willen (blijven) drinken, raden wij aan advies in te winnen bij de huisarts of zorgverlener. Houd er rekening mee dat sommige kombucha’s op de markt een hoog alcoholgehalte hebben.

Ja, maar we raden je aan om kombucha voor jonge kinderen te verdunnen en ze te beginnen met kleinere porties.

Ja, we zijn geschikt voor een veganistisch dieet.

We zijn met trots biologisch gecertificeerd door de Soil Association, de toonaangevende liefdadigheids- en biologische certificeringsinstantie voor voedsel en landbouw in het VK. De Soil Association zorgt ervoor dat elk ingrediënt dat we gebruiken, terug te voeren is naar de boerderij waar ze vandaan komen.

We raden je aan om onze Kombucha gekoeld te drinken, rechtstreeks uit de koelkast, maar hij smaakt ook heerlijk op kamertemperatuur. Onze kombucha kan ook gebruikt worden in smoothies, cocktails & mocktails of als mixer…het is zelfs in saladedressings en voor het bakken te gebruiken!

Bewaar uw Kombucha in de koelkast, omdat dit voorkomt dat het fermentatieproces in de fles doorgaat. Als je niet alles tegelijk in je koelkast kunt passen, bewaar het dan op de koelste plek in je huis. Een kelder, schuur of garage is ideaal, ook in de tuin in de koudere maanden. Het is volkomen veilig voor uw Kombucha om tijdens het transport een paar dagen buiten de koelkast te blijven, dus maak je geen zorgen dat goede bacteriën worden geschaad. Bewaar uw kombucha niet bij hoge temperaturen, vooral niet voor lange tijd (meerdere weken of maanden), omdat dit verdere gisting en drukopbouw in de fles kan veroorzaken.

Iedereen kan genieten van de voordelen van Kombucha, maar onthoud dat jongeren en kleine kinderen ook een kleiner lichaam hebben. Wij raden aan hun porties te verkleinen en met water te verdunnen.

Omdat onze Kombucha rauw en ongepasteuriseerd is, vormt zich na het bottelen soms een nieuwe ‘SCOBY’ (cultuur) in de fles. Dit is volkomen natuurlijk en komt doordat de drank levende bacteriën bevat. Dit is juist het deel dat Kombucha zijn unieke smaak en aantrekkingskracht geeft. Het is volkomen veilig om te consumeren!

We begrijpen dat niet iedereen dit wil drinken, dus je kunt je kombucha door een zeef in een glas gieten of gewoon een theelepel gebruiken om het eruit te halen. Als dit niet mogelijk is, laat dan het laatste beetje in de fles.

Je kunt onze Kombucha kopen bij vele Albert Heijn-winkels en via hun Online Shop. Bezoek ook onze winkelzoeker om een ​​verkooppunt bij jou in de buurt te vinden.

TOP