MENU
CLOSE

Still open and keeping the nation healthy. Free Delivery on orders over £25. Free delivery

Over ons

Bij Equinox zijn we toegewijd aan het brouwen van de beste biologische ambachtelijke Kombucha die je ooit hebt geproefd. Met ons unieke brouwproces dat een even unieke heerlijke smaak creëert, is het gemakkelijk te begrijpen waarom onze Kombucha nu van de schappen vliegt in Groot-Brittannië en zeven andere landen in Noord-Europa en Scandinavië.

2012

HET AZIATISCHE AVONTUUR

We ontdekten kombucha-thee terwijl we door Azië aan het backpacken waren, en besloten om onze eigen thee te maken toen wij in 2012 terug kwamen naar het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf dit bescheiden begin is Equinox snel uitgegroeid tot de Britse marktleider en distribueert het naar honderden natuurvoedingswinkels, cafés en bars in heel Groot-Brittannië.

2013

DE KEUKEN IS GEOPENT

Na meerdere experimenten met de levende elementen van Kombucha (SCOBY), hebben we de keuken van vrienden ingericht en zijn wij begonnen met brouwen.

2014

ONZE EERSTE KLANTEN

We begonnen onze magische formule te verkopen vanaf de achterkant van een oude camper op marktkraampjes en op beurzen, zonder te weten of we ooit nog thuis zouden komen.

vegfest 2014

In 2014 wonnen wij onze eerste prijs als "BEST VEGAN DRINK" op Vegfest.

2015

THE GROCERY ACCELERATOR

Equinox Kombucha werd in 2015 uitgekozen door The Grocery Accelerator. Dit mentor- en investeringsprogramma is opgezet om veelbelovende nieuwe merken voor eten en drinken van de grond te helpen.

Grocery Accelerator-directeur Rob Ward is van mening dat een deel van de charme van Equinox het feit is dat het een fris, jong bedrijf is dat erin is geslaagd een enorme doorbraak te maken in een groeiende markt en in te spelen op een groeiende maatschappelijke vraag naar gezonde, bewuste en ethische dranken.

"Het is een geweldige groep mensen met een familiale sfeer, waar we naar op zoek zijn", vertelde Rob ons. “Het is oprecht maar leuk. Er zit een enorme persoonlijkheid achter het merk, en dat hebben de grote bedrijven niet.”

Met onze wortels in het beroemde eigenzinnige heuvelstadje Hebden Bridge in Yorkshire, was Equinox misschien altijd verplicht om de mal te doorbreken.

DE GROTE OVERSTROMING

Het is verre van van een leien dakje gegaan. Op tweede kerstdag 2015 sloeg het noodlot toe, toen hevige overstromingen het noorden van Engeland zwaar troffen. Hele steden, waaronder Hebden Bridge, kwamen diep onder water te staan. Computers en brouwapparatuur dreven rond in bijna 2 meter slib. We moesten letterlijk opnieuw beginnen. Zo'n enorme tegenslag zou genoeg zijn om het geduld van elk bedrijf op de proef te stellen, maar de positieve filosofie en vasthoudende gemeenschap van Equinox waren onze reddende engel.

2016

DE BROUWERIJ IS GEBOREN

Met de hulp van onze investeerders, onze gemeenschap en onze onvermoeibare oprichters en medewerkers zijn we doorgegaan met het opzetten en openen van onze eerste brouwerij en bottelarij en die tot op heden de basis vormt van onze productie.

great taste award

We hebben in 2016 een prestigieuze Great Taste 2-star Award gewonnen voor onze Original Kombucha.

2017

SMAAK TRANSFORMATIE

Na jaren van alchemie werd onze Kombucha verkozen door Great Taste als een van de best smakende drankjes in het VK. Het was ook het jaar dat we zijn gaan samenwerkten met Waitrose. Dit lanceerde ons bij het mainstream publiek.

great taste award

Ook in 2017 wonnen wij een Great Taste 1 Star Award voor onze Raspberry & Elderflower smaak.
2018

great taste award

In 2018 won onze Ponk Grapefruit & Guava smaak de Great Taste 1 Star Award.

rebrand renew

Na jaren van groei tot een meer volwassen bedrijf, was het tijd om de look en feel van ons merk te veranderen om deze groei weer te geven. 2018 was het jaar van heroverweging, herontwerp en herpositionering van het Equinox-verhaal en de merkpropositie.


Equinox Kombucha Daniel Spayne

“Volgens mij zijn we anders, omdat we veel dingen op één lijn brengen in één bedrijf. We maken niet alleen een product van topkwaliteit, maar we hebben ook een goed gedefinieerd en prachtig ontworpen nieuw merk. Wanneer je dit combineert met onze ethiek en ons verlangen om goed te doen in onze lokale gemeenschap en op een duurzame manier te werken, dan heb je een uniek voorstel dat je niet vaak ziet op de wereldmarkt. Idealiter zouden we willen dat bedrijven zoals wij de norm zijn, maar dit zal enige tijd duren.”


Daniel Spayne

Managing Director

2019

GO BIG OR GO HOME

Na onze rebrand begonnen de grote jongens kennis te nemen van ons magisch brouwsel. Nieuwe relaties kwamen tot stand met onder andere Holland & Barrett, Co-Op en Mitchells & Butler en investeringen van Yeo Valley. We kijken nu naar de toekomst met hoop, verantwoordelijkheid en passie voor het verfrissen en opnieuw in evenwicht brengen van de gezondheid van mensen over de hele wereld.

Equinox Kombucha The Team
TOP